Vi är en fyra i Alsike, Knivsta och tillsammans ska vi bygga den här hemsidan, Marias Stjärnor med vår kunskap. Vi borde vinna webstjärnans tävling för att vi aktivt utvecklar vårat digitala användande i skolan med hjälp av hemsidan. Genom arbetet med hemsidan har vi t.ex. utvecklat vår förmåga att presentera och skapa digitalt med hjälpmedlet Doceri och satt händelser och personer i relation till varandra genom tidslinjen Timeline. Under läsåret har vi också successivt lagt till fler användningsområden av hemsidan, så som länkar till olika hemsidor som ska besökas under lektionen.

Genom att integrera hemsidan i undervisningen är förhoppningen att motivationen att skapa material ökar, det känns mer meningsfullt att skapa något som någon annan kan ta del av. Hemsidan ger också möjlighet att visa upp skolarbete hemma, genom att återberätta förstärks också lärandet.

Nu använder vi hemsidan för att visa upp material vi skapat för varandra och för familjer och vänner. Vi använder också hemsidan på lektioner, det är en plats där filmer vi ska se och länkar till digitala uppgifter kan samlas.

Vi strävar efter att vara anonyma på hemsidan och har därför valt egna alias. När vi använder material från andra källor så är vi noga med att det är material som det är ok att använda och sprida. Vi skriver också var vi hittat bilder och vem eller vilka som skapat filmer vi delar.

För att tydliggöra varför vi gjort olika arbeten ligger utdrag ur läroplanen längst ner i inlägget.